Scandinavian Blades

Hjemmesiden til Blades i Skandinavia

Keepere                                                                 

 

1 Mark Howard

 Mark Howard - 21.09.86, 191 cm. Målvakt som ble signert i februar 2012 etter å ha blitt frigitt fra Blackpool. Startet karrieren i Arsenal, men har spilt mest i Skottland. Ble et førstevalg under Nigel Clough og har stort sett gjort sine saker bra. Fremstår med mer selvtillit og autoritet enn Long.

 

25 George Long

 

George Long - 05.11.93, 193 cm. Ung og lovende keeper med landkamper på ungdomsnivå for England. Atletisk og stor rekkevidde, meget god på streken. Mangler litt presence og selvtillit, og dette har gitt seg utslag i litt passiv opptreden i feltet. Var ute på lån i store deler av fjorårssesongen, men er tilbake nå. Prøver å utfordre Howard om plassen som førstekeeper, og fikk tillit i første ligakamp. Overbeviste ikke i den kampen, og Howard er nå førstevalget. To gode cupkamper, der to strafferedninger gav avansement i JPT.

 

13 George Willis

George Willis - 30.07.95, 183 cm. Ny, ung og lovende keeper som ser ut til å bli back up for Howard denne sesongen. Som Long har Willis mange ungdomslandslagskamper for England. Har ikke samme rekkevidde som Long, men en teknisk god og uredd målvakt. Sendt på lån til Matlock høsten 2015.

 

 

 

 

Forsvar                                                                     

5 John Brayford 

 

 

John Brayford - 29.12.87, 181 cm. Energisk høyreback som også kan spille stopper. Ble en kult-helt blant Bramall Lane-fansen da han ble hentet på lån og symboliserte oppturen under Nigel Clough. Er kjent for sine fandenivoldske urkraft-raid fremover. Klubben brukte mye penger på å få ham tilbake til klubben, noe som skjedde med en permanent overgang i januar 2015. Ikke like formsterk etter dette, og pådro seg en stygg kneskade i mai 2015. Vi ser frem til å se ham spille for Nigel Adkins.

2 Kieron FreemanKieron Freeman - 21.03.92, 178 cm. Teknisk god høyreback som har levd et fotballiv i skyggen av John Brayford. Både i Derby og i Sheffield United har han vært back up for The Beard, men har grepet sjansen i starten av 2015/16 i Brayfords skadefravær. Freeman er best offensivt, og med sine gode ferdigheter med ballen liker han å kombinere med medspillerne oppover høyresiden. Sliter noe mer defensivt. Kan også spille venstreback, og det hadde også vært interessant å se ham i mer offensive roller.

 

  

 

21 Craig Alcock

 

Craig Alcock - 08.12.87, 173 cm. Stødig og innsatsfylt høyreback som ble hentet gratis fra Peterborough sommeren 2014. Er kjent for å være anvendelig, og kan bekle venstrebacken, og faktisk også stopperplassen, størrelsen til tross. God spenst og timing i lufta gjør at han ofte ruver over spillere som er mye høyere enn seg selv. Mangler ro og ferdigheter med ballen i beina, men holder stort sett rent på sin side, og har motor nok til også å være med fremover. Back up for Freeman i innledningen av 2015/16, og det ser ikke veldig lyst ut for hans fremtid i klubben når Brayford returnerer.

 

 

34 David Edgar

 

David Edgar - 19.05.87, 188 cm. Canadisk landlagsstopper som Adkins hentet på et sesonglangt lån sommeren 2015. Har fått en god start i Blades-trøya, og imponert med solid stopperspill. Skal ha gode lederegenskaper og tilfører erfaring. Med bakgrunn som midtbanespiller, har han også bra ferdigheter med ballen.

 

 

15 Neill Collins

 Neill Collins - 02.09.83, 191 cm. Høy og aggressiv midtstopper som Micky Adams i sin tid hentet fra Leeds. Har hatt en varierende karrierre hos United. Han startet med svakt spill og nedrykk. Sammen med Harry Maguire dannet han så et av de mest solide stopperparene i League One. Falt så totalt i unåde hos Nigel Clough, men er nå aktuell igjen under Adkins. Collins er overraskende bra med ballen i beina, og kan slå fremspill med begge bein. God i lufta og tøff i duellene, men tregere enn for noen år siden.

 

 

26 Terry Kennedy

Terry Kennedy - 14.11.93, 178 cm. Aggressiv og klok stopper med utmerket posisjonering og modenhet i spillet. Ble hypet som junior, da visstnok flere storklubber fulgte ham nøye. Er litt liten til å være midtstopper, men er tøff og har god timing i lufta. Har dessverre vært svært uheldig med skader som senior. Kneet hans tåler ikke høy kampbelastning, og det er vanskelig å se for seg en lang karriere for ham. Har gjort det godt når han har spilt, og kan vise til en solid poeng-statistikk når han har vært med.

 

 

32 Harrison McGahey

 

Harrison McGahey - 26.10.95, 187 cm. Fysisk meget sterk unggutt som Clough hentet fra Blackpool sommeren 2014. Man håpet at han på lang sikt skulle erstatte Maguire. Har masse muskler og en god innstilling, men har også mye å lære. Prøver å være en spillende midtstopper, men må lære seg når han ikke kan velge korte løsninger. Har også en del å gå på posisjonsmessig.  

 

 

 19 James McEveley

James McEveley - 02.11.85, 184 cm. Stopper eller venstreback som nå er i sin 11. klubb. Til stopper å være har han imponerende ferdigheter med ballen i beina. Har klasse og ro nok til å ta ned ballen og dra av en jagende spiss, og prøver alltid å finne konstruktive pasningsvalg. Som venstreback har han ikke den motoren som skal til for å være en overlappende vingback, og han liker ikke veldig godt å bli utfordret på fart. Svekket av en skulderskade mot slutten av 2014/15, og med lagets generelle nedtur, var dette med på å ødelegge McEveleys anseelse hos fansen. Med sin spillende stil, tar han en del risiko med ball, og det gjør at det glipper enkelte ganger. Valgt til kaptein av Adkins.

 

 

30 Kieran Wallace 

Kieran Wallace - 26.01.95, 183 cm. Anvendelig venstrebeint spiller som Nigel Clough hentet fra Ilkeston sammen med Che Adams. Som ung var han i Forest-akademi. Fikk et par kamper på sentral midtbane under Clough, mens Adkins har brukt ham både som stopper og venstreback. Virker å være en all rounder, uten spesielle styrker og svakheter. Kan være grei å ha som back up, men det er vanskelig å se at han kan bli et førstevalg.  

 

3 Bob Harris

 

Bob Harris - 28.08.87, 173 cm. Kjapp venstreback, en av flere som ble hentet fra Blackpool av Clough. Småvokst, men aggressiv i spillestilen. Legger ikke mye i mellom, og må passe seg for å ikke pådra seg for mange kort. Harris er også frisk fremover og prøver å komme ofte til innlegg. Fungerte godt i tospann med Murphy, men må nå tilpasse seg andre valg på posisjonen fremfor seg. Skadet i innledningen av 2015/16. 

 

 

28 Callum McFadzean

 

Callum McFadzean - 16.01.94, 176 cm. Entusiastisk venstrekant eller venstreback. Har brukbar fart og en bra innleggsfot, men ikke klart å overbevise når han har fått sjansen på førstelagsnivå. Fikk erfaring etter låneopphold hos Burton forrige sesong, men ikke i nærheten av laget da han returnerte. I Harris' skadefravær fikk han en reell sjanse til å etablere seg av Nigel Adkins, men han har dessverre ikke tatt veldig godt vare på den. Svak i pasningsspillet, og ukomfortabel når det går fort rundt ham. På vei bort?

 

 

Midtbane                                                                   

 

20 Jamal Campbell-Ryce

Jamal Campbell-Ryce - 06.04.83, 168 cm. Kjapp og driblesterk ving som har spilt for en rekke klubber, og United er hans fjerde i South Yorkshire. Mistet tilliten under Clough, men er en av dem som har fått en ny vår under Adkins. Elsker å utfordre og kommer hyppig til innlegg. Er 32 år, men er godt trent og har fortsatt raske føtter. Selv om han ofte får lagt inn, er det ikke like ofte at han finner medspillere, og dette må det jobbes med. Vi får også se hvilke konsekvenser 4-4-2-formasjonen får for ham.

 

 7 Ryan Flynn

 

Ryan Flynn - 04.08.88, 170 cm. Teknisk habil ving med bakgrunn i Falkirk og Liverpool. Hadde først to middelmådige sesonger på Bramall Lane hvor han virket redd for å utfordre og spilte mye støttepasninger. Fikk en flott opptur under Clough. Han ble oppmuntret til å være mye mer direkte og løpe innover i banen mot backen. Mangler fart til å komme ofte rundt på utsiden, men skapte etter hvert ganske mye med den nevnte instruksjonen. Er dessuten hardt arbeidende defensivt, leser spillet godt og flink til å hjelpe backen på sin side. Kan brukes på begge flanker. Hadde også flere gode kamper som vikar på høyrebacken i 2014/15. Har hatt akillesproblemer, og mistet mye av pre season 2015.  

 

16 Stefan Scougall

  

Stefan Scougall - 07.12.92, 170 cm. Liten og kvikk midtbanespiller som overbeviste etter overgangen fra Livingston i januar 2014. Fikk tildelt en indreløperrolle som passet ham perfekt. En energibunt, flink til å drible, men går også på mange løp uten ball, og er målfarlig. Slet en del med skader i sin andre sesong, og fikk det aldri helt til å stemme. Mot tøffe motspillere kan han bli puslete og veik. Han får også alt for lite "beskyttelse" fra dommerne som regelmessig overser motspillernes bully-takter. Adkins har brukt ham som kant i 4-4-2 i sesongstarten. Har litt å bevise denne sesongen.  

    

Otis Khan

Otis Khan - 05.09.95, 168 cm. Ung offensiv midtbanespiller eller ving, som også fikk et par kamper på førstelaget i 2013/14. Klarte ikke å følge opp forrige sesong. Teknisk god og ikke redd for å utfordre. Har vist seg å være målfarlig på aldersbestemt nivå. God frisparkfot. Skadet i sesonginnledningen. Har mange foran seg i køen, og et utlån kan bli aktuelt. 

 

11 Jose Baxter

 

Jose Baxter - 07.02.92, 175 cm. Teknisk og kreativ midtbanespiller. Har til nå blitt brukt i en rekke forskjellige roller i laget. Avga en positiv dopingtest våren 2015 (funn av extacy og kokain). Det virker som dette gav ham et spark i baken, for han returnerte flere kilo lettere og i mye bedre fysisk form etter sommeren. Startet sesongen som førstevalg i en dyp playmaker-rolle på sentral midtbane. Pådro seg et unødig rødt kort og tre kampers karantene i cupkampen mot Fulham, noe som Adkins irriterte seg kraftig over. Rolig med ballen i beina og en god pasningsspiller. Har svakheter defensivt, og trenger kanskje derfor å spille i en trio sentralt.

 

 

4 James Wallace

 

James Wallace - 19.12.91, 180 cm. Playmaker på midtbanen. Den første sesongen hans i United-trøya ble ødelagt av stadig nye skader. Var tiltenkt en meget sentral rolle i laget, og Clough klarte aldri å få spillet til å gli uten ham. Wallace prøver hele tiden å være tilgjengelig og liker å ha mye ballkontakt. Har utmerket overblikk og strålende gjennombruddspasninger. Et lite spørsmålstegn kan settes ved hans defensive arbeid. Det store problemet er imidlertid hans skrantende fysikk, og også Adkins har fått merke dette i starten av 2015/16. Enormt potensiale, vi må bare håpe at han får realisert det.

 

8 Paul Coutts

 

Paul Coutts - 22.07.88, 183 cm. Sentral midtbanespiller, som også kan spille på høyresiden. Hadde vært langtidsskadet da Clough hentet ham fra Derby i januar 2015. Virket noe preget av skadene, og så ut til å mangle tempo og løpsstyrke. Trolig best som defensivt midtbaneanker. Er sterk i kroppen og flink til å holde på ballen selv under press. På ny skadet sommeren 2015 og mistet sesongstarten.

 

  31 Connor Dimaio

Connor Dimaio - 28.01.96, 177 cm. Irsk unggutt som liker seg best som ballfordeler dypt på midtbanen. Har en herlig grunnteknikk, er uvanlig cool med ballen i beina og imponerte veldig i sine to-tre første kamper på seniornivå. Skuffende andresesong som senior. Kan virke litt puslete, og er ikke den største atleten. Født i Chesterfield, men er U-landslagsspiller for Irland. Har vist lovende takter igjen for U21-laget i starten av 2015/16, men trenger kanskje et utlån.

 

   6 Chris Basham

 

Chris Basham - 20.07.88, 190 cm. Anvendelig midtbanespiller med stor arbeidskapasitet. Ble benyttet en del som stopper i sin første sesong på Bramall Lane, men kommer trolig til å spille sentral midtbane under Adkins. Med flere små teknikere i laget vil Basham komplementere dem litt med sin høyde og luftstyrke. Basham er selv ikke av de mest kreative, men med sin fysikk, ballvinneregenskaper og løpskraft skal han komplementere de andre på midtbanen. Trolig også best i en trio.

 

  22 Louis Reed

 

Louis Reed - 25.07.97, 166 cm. Teknisk sentral midtbanespiller som ble tidenes yngste spiller for the Blades da han kom inn mot Rotherham i april 2014. Ser fortsatt ut som en guttunge, men har stor modenhet i spillet sitt. Løpssterk, flott touch og utmerket balanse. Finner som regel medspillere, selv om han er presset; beholder den gode touchen, selv om han er sliten. Mangler fart og blir nok aldri noen tungvekter. U19-landslagsspiller for England. Må takle større konkurranse om de sentrale midtbaneplassene om Adkins fortsetter med 4-4-2.

    

33 Florent Cuvelier

 

Florent Cuvelier - 12.09.92, 175 cm. Teknisk midtbanespiller fra Belgia som David Weir hentet fra Stoke. Har slitt med skader helt siden han ankom, og mistet også pre season 2015. Fikk ikke mye tillit fra Clough i de periodene han var fit. Vanskelig å se for seg at han skal bli et førstevalg, men vi får se hva Adkins gjør når/om han blir frisk. Som Scougall kan han kanskje bli aktuell i en kantrolle i 4-4-2.

 

17 Martyn Woolford

 

Martyn Woolford - 13.10.85, 183 cm. Venstrekant som Nigel Adkins signerte på fri transfer sommeren 2015. Spilte før dette i Championship for Millwall. Hang etter fysisk og imponerte ingen i sine første kamper. I de påfølgende kampene viste han glimt av bedring, men tvilsomt om han kan erstatte Jamie Murphy. Ikke fotrapp til å være ving, men bra driv når han først kommer i siget med ballen. Ser ut til å ha en bra innleggsfot, og har evnen til å komme til avslutninger inne i boksen.

 

29 Che Adams

 

 

Che Adams - 13.07.96, 181 cm. Atletisk ving eller spiss som har hatt et eventyrlig år. Høsten 2014 spilte han på nivå 8 (!) for Ilkeston. Nigel Clough kjøpte ham, og kort tid etter overgangen scoret han to mål mot Tottenham i semifinalen i ligacupen. Debuterte nylig også for England U20. Che er rask og sterk, og har vist seg som en kald avslutter. Som kantspiller har han en del å jobbe med, særlig defensivt, og mange tror han etter hvert vil spille mest på topp.

 

 

    

Angrep                                      

10 Billy Sharp

 

 

Billy Sharp - 05.02.86, 175 cm. Goalgetter som er inne i sitt tredje opphold i klubben. Til tross for at han nå er eldre fremstår fysikken hans bedre enn noen gang. Det er tydelig at Sharp er ekstremt motivert og innstilt på å endelig få det til i Blades-trøya. Har fått en positiv start med 5 mål på de ti første kampene. Er ikke rask, men veldig på hugget til å komme i gode skuddposisjoner. Sterk i kroppen, og har også utviklet spillet sitt utenfor boksen.

 

 

18 Connor Sammon

 

 

Connor Sammon - 06.11.86 - 188 cm. Irsk target man som Adkins hentet på et sesonglangt lån fra Derby. Dette lånet avslutter nok hans tilknytning til Derby, og Sammon sier han vil gjøre alt for å fortjene en permanent kontrakt med United. Meget atletisk - sterkere og raskere enn de fleste target men. Det er nok planen at han skal jobbe frem sjansene som Sharp skal sette. Er ingen stor tekniker, har aldri scoret mange mål og til tross for størrelsen er han ikke veldig god i lufta.

 

 

14 Matt Done

 

Matt Done - 22.07.88 - 178 cm. Hardt arbeidende spiss eller ving som først i voksen alder fant ut av sine offensive egenskaper. Var i flere år en middelmådig back eller kant på midtbanen. I Rochdale ble han prøvd som spiss og imponerte virkelig med stor aggressivitet, fart og målteft. Ankom Bramall Lane småskadet og pådro seg kragebeingsbrudd i starten av 2015/16. Det blir spennende hvordan Adkins kommer til å benytte seg av Done. Favorittrollene vil trolig være kant i 4-3-3 eller spiss i 4-4-2.  

21 Michael Higdon 

Michael Higdon -  02.09.83, 187 cm. Tanksenter av den gamle sorten, ble kjøpt fra NEC Nijmegen sommeren 2014. Skuffende første sesong i United, virket tung og alt for lite mobil. Da han endelig begynte å vise seg litt frem, pådro han seg en skade som holdt ham utenfor resten av sesongen. Med igjen fra pre season, men har stort sett sittet på benken under Adkins. Er en bra avslutter og i motsetning til Sammon har Higdon god heade-teknikk på innlegg. Bør vinne mer i lufta og ta for seg enda mer i boksen.

 

  

 

12 Mark McNulty 

Marc McNulty - 14.09.92, 178 cm. Målfarlig skotsk spiss som Clough betalte ca £100,000 for sommeren 2014. 13 mål i sin første sesong på Bramall Lane. Er en all rounder, uten ekstreme styrker eller svakheter. Imponerte ofte som innbytter, men slet med å vise den nødvendige stabiliteten når han fikk sjansen i flere kamper på rad. God avslutter, og ganske fiks med ballen.  

 

24 Diego De Girolamo

  

Diego Di Girolamo - 05.10.95, 178 cm. Talentfull spiss med landkamper på juniornivå for Italia. Var barnestjerne og man håpet at hans skulle være den neste store spilleren fra Uniteds akademi. Pådro se en stygg kneskade i 2013, og dette ser ut til å ha ødelagt mye for ham. Viser inn i mellom glimt av virkelig storhet, med touch og ferdigheter på absolutt topp-nivå. Sliter likevel litt med å bruke talentet sitt på riktig måte. Hadde ikke noe godt forhold til Clough, men signerte ny kontrakt etter Adkins' ankomst. Har likevel bare fått spille cupkamper i innledningen. 

  

 

 

 

  

Members Area

Recent Blog Entries

Recent Photos

Newest Members

Recent Videos

1230 views - 0 comments
1305 views - 0 comments
1104 views - 0 comments
1230 views - 1 comment

Counter

Google Translator

Upcoming Events

No upcoming events

Recent Forum Posts