Scandinavian Blades

Hjemmesiden til Blades i Skandinavia

Våre sjanser på Old Trafford

Posted by Bergen Blade on January 5, 2016 at 4:40 PM

Sheffield United var et meget godt cuplag under Nigel Clough.

 

 

Som underdogs hadde vi typene som var flinke til å jage, dekke rom, løpe mye demme opp, frustrere. Med Doyle som rutinert anker bak rappfotede terriere som Louis Reed og Stefan Scougall klarte ikke lag som Southampton, QPR og Tottenham å spille oss ut. Samtidig contret vi bra. Reed og Scougall hadde løpsstyrken til å være med fremover, backene fulgte på, og på kantene hadde vi spillere i Murphy og JCR som hadde ferdighetene til å runde selv Premiership-backer.

 

 

Det var i ligaen at Clough-lagets svakheter kom til syne. Forrige sesong fant vi aldri noen god angrepsrytme. Vi var generelt ikke så gode til å styre kampene, og slet både med å bryte ned forsvar som lå dypt, og å handtere lag som jaget oss på egen halvdel. Fysikken var et problem.

 

Nigel Adkins har vært gjennom noe av det samme denne sesongen. Han startet optimistisk med å spille en åpen, offensiv fotball. Det gav oss en del mål å juble for, men omtrent like mange baklengs å ergre oss over. Det var etter det ydmykende 2-4 nederlaget hjemme mot Shrewsbury at Adkins tok grep og la om stilen helt.

 

 

Siden det har vi stort sett spilt med de elleve største og sterkeste og mest rutinerte spillerene vi har. Med en taktikk som i stor grad gikk ut på å vinne krigen og holde tett bakover, fikk vi bedring i resultatene. I de siste par kampene har laget også skapt litt mer fremover, selv om forsvaret raknet på ny mot Peterborough (2-3).

 

Kan en slik taktikk funke mot Manchester United på Old Trafford? Mens tredjedivisjonsdommere ikke alltid drar opp gule og røde kort for beinknusende tacklinger, kan det bli annerledes på lørdag. Spillere som McEveley og Hammond kan nok ikke klinke like tøft til i duellene, og hvis vi må senke aggressiviteten noen hakk, har dette laget nok å spille på? Vil vi henge med i svingene mot teknisk overlegne stjernespillere? Kan vi kontre og skape sjanser uten fart og særlige individuelle kvaliteter?

 

Vi får se. Det er ikke helt sikkert at Nigel Adkins spiller med samme ellever som forrige helg. En Done eller Adams kan også tilføre fart og gi oss en kontringstrussel. Adkins kan også finne på å gjøre flere rokkeringer, ettersom vi har en - egentlig - viktigere kamp allerede på tirsdag, mot Wigan, en skikkelig sekspoengskamp. Kan han finne på å skifte ut hele laget på lørdag? Han har gjort det i tidligere cupkamper, og er nok fristet, men man skal huske på at Old Trafford-kampen er en gulrot av dimensjoner. Det spørs om Adkins vil nekte sine foretrukne menn denne sjansen.

 

Så er det litt diskutabelt om hva som er vårt beste lag, og hvilke 11 som er best egnet til å gjøre en ok figur på Old Trafford.

 

Jeg frykter det verste. Men man vet aldri, og det er lov å håpe på det beste. Uansett, er det alltid fantastisk å ha en live TV-kamp å se frem mot! Lykke til på lørdag!!

 

 

 

Categories: The Blades, Tactics, Manager

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments