Scandinavian Blades

Hjemmesiden til Blades i Skandinavia

Molde-gutter p treningsopphold

Posted by Bergen Blade on December 26, 2015 at 5:45 AM

 

De talentfulle Molde-guttene Kristian Strande og Ola Ormset Husby gjennomførte for noen uker siden et treningsopphold med The Blades. I den forbindelse tok supporterklubben en prat med dem!

 

* Ola og Kristian i treningshallen på Shirecliffe

 

Intervju med Kristian

 

Fortell om din fotballkarriere frem til nå?

Har alltid vært Moldespiller, gått gradene fra jeg startet å spille i 5-års alderen. Etter det ble det Akerakademiet og den gode satsingen Molde Fotballklubb gjør med unge spillere. Etter at jeg ble junior, har jeg stor sett spilt for Moldes andrelag, som spiller i 2. Divisjon. De siste årene har jeg å fått vært med å trene en del med A – laget, og fått bidratt i 2 treningskamper for Moldes A-lag.

Hvilke posisjoner kan du spille?

I mine yngre år spilte jeg mye midtbane og angrep, men det er nok som midtstopper jeg har mine store styrker.

 

Hvilken spillertype er du? Hvilke roller i laget passer deg? Hva er dine sterke sider, og hva må utvikles enda mer?

Jeg er en spillertype som liker å ha ballen i beina, spille langs bakken og liker å ta med meg ballen opp i banen. Mener selv jeg har gode basisferdigheter, er ganske høy så liker også luftduellene, men kanskje min sterkeste side er lese spille/fotballforståelse. Jeg har jo akkurat fylt 18 år, så jeg kan/må utvikle meg på alt. Jeg har ikke tenkt å bli værende i 2. divisjon

 

Hvilket forhold har du til engelsk fotball?

Jeg har alltid vært interessert i engelsk fotball. Sett mange kamper, lest mye om det, så de aller fleste interesserte følger med på Engelsk fotball. Høyt tempo og mange dueller, er sjeldent kjedelige kamper.

 

Hva visste du om Sheffield United før prøvespillet?

Jeg visste ikke så mye spesielt om Sheffield United, men pappa har spilt sammen med folk som har spilt i Sheffield (Roger Nilsen). Så pappa sa mye til meg om hva som ventet meg. Ellers så var det veldig spennende og reise og trene for en sånn tradisjonsrik klubb.

 

Hvordan kom prøvespillet i stand?

Mye takket være min rådgiver Sverre Mauseth som har et godt kontaktnett og hjalp oss med dette, noe vi er veldig takknemlig for.

 

Man blir invitert til prøvespill i Sheffield, flyr over, tar vel tog til Sheffield og rusler ut av stasjonen. Hva skjer deretter? Hvordan blir prøvespillere tatt i mot?

Når vi landet i Manchester, så blir vi hentet av Howard Dean. Deretter kjørte han oss til vår vertsmor. Blir innlosjert der og gjort litt kjent med området. Fikk vite hva som skulle skje de nærmeste dag, og ble mottatt på en veldig fin måte. Alt var veldig bra.

 

Mange prøvespillere blir stuet inn på Copthorne, hvordan var innkvarteringen for dere?

Vi bodde hos ei dame privat som var en vertsdame som Sheffield hadde kontaktet. En ca. 20 minutt kjøretur fra Sheffields treningsanlegg. Det var mye bedre for oss å bo hos henne, enn å bli innlosjert på et hotell. Alt var mye tryggere.

 

Hvordan var første dag på treningsfeltet?

Vi ble hentet tidlig på morgenen, der treneren møtte oss på treningsanlegget. Vi ble tilbudt frokost og fikk utdelt treningstøy. Vi var nok spesielt spente før den første økten.

 

Hvordan gikk treningene videre?

Vi startet å trene med U21, deretter fikk vi også noen økter med U18. Vi trente hver dag, bortsett fra et par dager, da vi hadde fri. Jeg tror jeg trente en 4 økter med U21, og 3 økter med U18.

 

Var treningene lagt opp på lignende måte som i Molde? Hvordan var trenerne og resten av støtteapparatet?

I fotball så er det mye av det samme som går igjen. I Molde trener vi kanskje litt mer på basisferdigheter og litt mer på teknikk enn det vi gjorde denne uken i England. Det var vel litt mer øvelser enn det var i Sheffield. I Sheffield var lange økter, og varte gjerne litt lenger enn det de gjør i Molde. Trenere og støtteapparatet var veldig entusiastiske og veldig tydelig på hva de ville.

 

Dere fikk prøvd dere i to kamper også? Hvordan gikk det?

Vi spilte to kamper, og begge var for U18. Vi spilte første kamp mot Birmingham, der vi tapte 2-1. Det var en tøff kamp, men er godt fornøyd med egen innsats. I den andre kampen spilte vi mot spillere som spiller fast i Leauge One. Vi spilte mot Chesterfield, dette var en veldig tøff kamp hvor vi tapte 3-1. Der vi møtte bare senior spillere nesten, det var forventet at vi fikk en tøff motstand. Så i de kampene jeg spilte, så følte jeg at jeg gjorde en god jobb.

 

Hvordan var det generelle nivået på spillerne i klubben?

Det var veldig mange gode spillere i klubben. Det var veldig mye trøkk i alle, og alle gav 100% hele tiden. De hadde også noen gode spillere med gode basisferdigheter. Det var veldig fysiske spillere.

 

Var det noen enkeltspillere som utmerket seg?

Jeg syns det er vanskelig å plukke ut noen enkeltspillere. Det generelle nivået på begge lagene var veldig jevnt. Det var ingen som var noe spesielt dårligere enn andre, men heller ingen som skilte seg spesielt ut.

 

Dere fikk se en førstelagskamp også, et førstelag som generelt sliter, men som til slutt klarte å hale i land avansement hjemme mot Oldham. Hva synes dere om kampen?

Vi så 70 minutter av kampen, som ble en slitekamp. Det var 2 jevne lag, som begge gav alt for å komme seg videre. Jeg syns Sheffield generelt var det beste laget, til tross for at de spilte en middels kamp. De vant kampen 1-0, noe som gjorde at de tok seg videre til neste runde.

 

Hva skjer etter et prøvespill. Blir man kalt inn på et kontor for å få beskjed om klubben ønsker å tilby kontrakt, eller blir slikt organisert senere, via agenter og slikt?

Etter prøvespillet så møter vi treneren, for å få tilbakemeldinger fra oppholdet. Dette var først og fremst ikke et opphold som skulle bunne ut i kontrakt, men først og fremst få litt referanser og erfaring.

 

Var der andre prøvespillere, i tillegg til dere?

Det var i hvert fall 1 annen prøvespiller som var med å trente med U18 når vi var der. Han fikk også prøvd seg i kampen mot Chesterfield.

 

Hvilke tilbakemeldinger fikk dere? Hva skjer videre?

Jeg hadde en hyggelig prat med akademiets leder, der vi gikk gjennom oppholdet. Jeg fikk gode tilbakemeldinger fra oppholdet, og fikk snakket litt om hva som var bra og hva som må jobbes videre med. Det var som sagt ikke slik at dette oppholdet skulle gi meg kontrakt, så er ikke lagt opp til noe, men kan selvfølgelig bli aktuelt å besøke Sheffield senere.

 

Rakk dere å få noe inntrykk av byen Sheffield? Hva gjorde dere utenom treningene og kampene?

Vi forholdte oss mest til nærområdet av der vi bodde. Det tok en del tid med kjøring, så det var vel fotballen som tok den aller meste av tiden. Utenom treningen og kampene ble det avslapping og vi hadde med oss en del skolearbeid som vi måtte gjøre.

 

Hvilket inntrykk sitter dere igjen med av klubben? Er det lys i tunnelen for oss Blades-supportere?

Vi fikk et godt inntrykk av en for oss så ut som veldreven klubb. Vi ser jo det at det er mange om beinet og er en svært tøff liga, der det er mange gode og jevne lag. Det kan jo hende at klubben hadde trengt noen molde spillere ;)

 

* Ola og Kristian fikk se FA-cup-kampen mot Oldham, en slitekamp som til slutte endte med avansement.

 

 

 

Intervju med Ola:

Fortell om din fotballkarriere frem til nå?

Min fotball karriere startet i moderklubben Averøykameratene. Med min far som trener, videre har turen gått til Molde FK kor e har fått spilt regelmessig 2.div. Har også vært så heldig og fått spille med flagget på brystet i 5 landskamper.

 

Hvilken posisjoner kan du spille?

Har egentlig spilt det meste opp igjennom årene, men trives best på sentralt midtbana.

 

Hvilken spillertype er du? Hvilke roller i laget passer deg? Hva er dine sterke sider, og hva må utvikles enda mer?

Er en spiller som er god med ball, go fotballforståelse og en mindre god utviklet fysikk. Passer best som en sentral midtbane spiller som får ligge å fordele.

 

Hvilket forhold har du til engelsk fotball?

Har ikke et veldig nært forhold til engelsk fotball helt ned i divisjonene, men følger med på Premier League.

 

Hvordan gikk treningene?

Vi trente med både u18 og u21. Treningene var lagt opp litt etter molde sine premisser. Men det var mer fokus på trøkk og innsats. Ikke så mye pasningsøvelser. Men treningene var veldig bra organisert. Både trenere og spillere var hyggelige typer, de var flinke og kunne mye.

 

Dere fikk prøvd dere i to kamper også? Hvordan gikk det?

Ja, vi spilte mot Birmingham u18 og mot Chesterfield sitt andre lag, men preget av spillere med hundrevis av League One-kamper. Personlig gikk det bra for oss begge. Vi har fått med oss masse erfaringer og læring.

 Utenom treningene gikk tiden mest til avslapning, i tillegg var vi en tur i byen, på et gigantisk kjøpesenter.

 

Hvilket inntrykk sitter dere igjen med av klubben? Er det lys i tunnellen for oss Blades-supportere?

Vi sitter igjen med et godt inntrykk av klubben, en profesjonell klubb, som er på vei opp og fram med en mer tydelig måte å spille på.

 

 

 

Categories: The Blades, Supporterklubben

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments